Ethernet

تاریخچه پیدایش فناوری Ethernet به سالهای 1973-1974 برمیگردد.در این سالها شرکت PARC Xerox شروع به طرح ریزی سیستم ارتباطی کرد که سال بعد آنرا به عنوان سیستم ارتباط داده ای چند نقطه ای همراه با قابلیت تشخیص تصادف ثبت اختراع کرد. چند سال بعد شرکت 3COM برای گسترش و استاندارد کردن آن در کامپیوترهای شخیص و شبکه های محلی تاسیس شد و توانست  با همکاری شرکتهای DEC، INTel و Xerox  اولین استاندارد اترنت را به نام DIX  در سال 1980 منتشر کند.

در همان سال انجمن مهندسین برق و الکترونیک پروژه 802 را برای استاندارد کردن شبکه های محلی شروع کرد و در نهایت در سال 1985 اترنت به عنوان IEEE 802.3 استاندارد شد. سرعت تبادل اطلاعات در استاندارد اولیه 10Mbit در ثانیه در نظر گرفته شده بود که 10 سال بعد تحت استاندارد 802.3u به 100Mbit در ثانیه ارتقا یافت. از آن به بعد هر چند سال یکبار استانداردهای جدیدی برای بالا بردن سرعت و تعیین ویژگی های جدید وضع شده است و در حال حاضر دست یابی به سرعت فوق العاده 100Gbit در ثانیه  از طریق استاندارد 802.3ba با فیبر نوری مهیا شده است.

با توجه به پیچیدگی کنترل کننده اترنت میکروکنترلرهای رده پایین و متوسط فاقد کنترلر اترنت داخلی هستند و بایستی از چیپهای MAC/PHY جداگانه که معمولا با رابط SPI به میکروکنترلر متصل میشوند استفاده کرد. ولی با گذشت زمان و پیشرفت میکروکنترلرها در حال حاضر تعدادی از میکروکنترلرها مجهز به رابط داخلی اترنت میباشند که البته در اکثر موارد نیاز به لایه فیزیکی خارجی دارند. ارتباط میکروکنترلر با لایه فیزیکی خارجی از طریق استانداردهای MII و RMII انجام میشود. باس MII در استاندارد 802.3u تعریف شده است و اتصال لایه های فیزیکی مختلف به لایه پیوند داده را امکان پذیر میسازد. این استاندارد نیاز به حدود 18 پین مختلف برای کنترل و تبادل داده دارد که همین امر باعث میشود تعداد زیادی از پایه های میکروکنترلر اشغال شوند. برای حل این مشکل استاندارد RMII طراحی شد که در آن تعداد پینهای مورد نیاز به 10 عدد کاهش یافت. در انتخاب تراشه لایه فیزیکی بایستی به همخوانی آن با نوع باس پشتیبانی شده توسط میکروکنترلر دقت کرد.

ویژگی های اصلی Ethernet :

  1. سرعت بالای تبادل اطلاعات
  2. امکان ایجاد شبکه و اتصال همزمان به ایستگاه های مختلف
  3. امکان اتصال به اینترنت و تبادل دیتا و فایل
  4. امکان استفاده از کابل طولانی در فواصل دور

 

معایب Ethernet :

  1. هزینه بالا
  2. پیچیدگی برنامه نویسی و توسعه

تیم دیجیترونیک آماده انجام پروژه های الکترونیکی در کوتاه ترین زمان میباشد