RF
در اکثر موارد ارتباط بین لوازم و تجهیزات ضروری میباشد. این ارتباط میتواند به صورت سیمی و یا بیسیم ایجاد شود. اگر این دو وسیله به بکدیگر نزدیک باشند ( مثل میکروکنترلر و کارت حافظه) ارتباط سیمی مناسب میباشد ولی در موقعیت های مختلف این دو وسیله از همدیگر فاصله بیشتری دارند. اینجا است که استفاده از ارتباط بیسیم بهتر جواب میدهد و شاید در مواردی اجباری نیز باشد.
ارتباطات رادیویی محبوب ترین روش ارتباط بیسیم میباشد که به صورت گسترده ای در موبایل، رادیو ، ماهواره ها و … استفاده میشود و برد گسترده ای از چند متر تا هزاران کیلومتر را شامل میشود.
مدارات فرستنده و گیرنده رادیویی تا حدود زیادی حساس و پیچیده میباشند و طراحی آنها نیازمند اطلاعات زیاد در زمینه مخابرات و صرف زمان برای طراحی و محاسبات میباشد . ولی با به بازار آمدن ماژولهای RF آماده این مشکل تا حدود زیادی رفع شده است. ماژول RF یک مدار رایویی آماده و تست شده میباشد که معمولا به صورت یک جفت فرستنده و گیرنده تولید میشود. البته در مدلهای پیشرفته تر قابلیت کار به در هر دو مد فرستنده و گیرنده وجود دارد. ولی در کل ارتباط بین فرستنده و گیرنده یک طرفه میباشد. بدین صورت که در یک لحظه یکی از آنها در نقش فرستنده و دیگری در نقش گیرنده عمل میکند و برای ایجاد ارتباط همزمان دو طرفه باید از دو جفت فرستنده و گیرنده که در فرکانسهای متفاوت کار میکنند استفاده کرد. این ماژولها در توان خروجی و سرعت تبادل اطلاعات مختلف وجود دارند و معمولا توسط یکی از رابطهای UART و یا SPI به کنترلر متصل میشوند.
به دلیل وجود آیین نامه های بین المللی و ملی حاکم بر استفاده از فرکانسهای رادیویی برای ارتباطات معمولا از چند فرکانس کریر مشخص در ماژولهای RF تجاری استفاده میشود که مهم ترین آنها فرکانسهای 433.92MHz ، 315MHz ، 868MHz و 915MHz میباشد.
شبیه سایر تجهیزات رادیویی کارایی مازولهای RF به چند فاکتور اصلی وابسته میباشد . به طور مثال افزایش توان ارسالی سبب افزایش برد ماژول میشود. اما این امر امکان تداخل آن با سایر لوزام RF را بیشتر میکند. برد ماژولهای RF در مسیر هوایی و بدون مانع اندازه گیری میشود ولی معمولا در بین فرستنده و گیرنده موانعی نظیر دیوار و پنجره و … وجود دارند که سبب جذب و انعکاس سیگنالها و کاهش برد موثر نسبت به برد تعیین شده میشوند.